פסק-דין בתיק ב"ל 14871-04-12

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
14871-04-12
13.1.2013
בפני :
אסף הראל

- נגד -
:
יזהר סיני
עו"ד צ' פרום
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ר' בורשטיין
פסק-דין
1.         בתובענה זו עותר התובע להכרה כפגיעה בעבודה במחלות עור מסוג BCC (Basal Cell Carcinoma), מלנומה ממאירה ו- Solar Keratosis מהן הוא סובל, וזאת מכח תורת המיקרוטראומה לאור חשיפתו ארוכת השנים לשמש, במסגרת עבודתו.  הנתבע הכיר במחלת העור מסוג SCC כפגיעה בעבודה, אך לא הכיר בשלוש מחלות העור לגביהן מוגשת תביעה זו.

2.         התשתית העובדתית מוסכמת על הצדדים והיא פורטה בהודעתם שצורפה כנספח 1 לכתב התביעה.  וזו התשתית העובדתית:

"א.     התובע יליד 1933[,] חבר קיבוץ ראש הנקרה.

ב.       בשנים 1953 - 1960 עבד התובע בפרדס ובגידול חרובים.

ג.       בשנים 1960 - 1980 התובע עבד בקיבוץ כאחראי על הגינון הציבורי והנוי. עבודות הגינון מתבצעות בשטחים פתוחים של הקיבוץ והתובע היה חשוף לקרני השמש בעבודתו.

ד.       בשנים 1980 - 2003 עבד התובע בגידול פרות ברפת של הקיבוץ. הרפת מקורה בסככה. חלק מהיום עבד התובע תחת הסככה וחלק (כ-50% - 40% מהזמן) נמצא מחוץ לסככה, כאשר היה צריך לערבב אוכל, לאסוף המלטות ולנסוע עם הטרקטור כדי להביא קש לפרות.

          התובע היה לבוש תמיד בעבודתו במכנסיים ארוכים, חולצה עם שרוול ארוך, חבש כובע עבודה ונעל נעלי עבודה סגורות.

ה.       מצבו הרפואי של התובע הינו כפי שעולה מהמסמכים הרפואיים."

3.         לאור התשתית העובדתית מונה פרופ' רוני וולף כמומחה מטעם בית הדין (להלן - המומחה) וזה נתבקש להשיב על השאלות הבאות:

"א.      מהי המחלה ממנה סובל התובע?

ב.       האם תנאי עבודתו של התובע, כפי שפורטו בסעיף 3 לעיל גרמו למחלה זו, או שהשפיעו על הופעתה או החמרתה?

ג.       האם ניתן לומר, כי כל חשיפה וחשיפה של התובע לשמש, שניתן לאתרה בזמן מסוים ושתוצאותיה בלתי הפיכות, הביאה לכך שבהצטבר מקרים רבים של חשיפת התובע לשמש נגרם מצבו הנוכחי?

ד.       אם לא, היש לראות במצב הקיים מצב תחלואתי רגיל?

ה.       במידה ומצבו הקיים של התובע נגרם גם בשל תהליך תחלואתי וגם בגין פגיעות זעירות בעלות אופי בלתי הפיך, מה מידת התרומה של עבודת התובע, כפי שתוארה בסעיף 3 להחלטה זו, על הופעת המחלה או החמרתה בהשוואה לגורמים האחרים?" 

4.         המומחה, בחוות דעתו מיום 22.8.12 (להלן - חוות הדעת), השיב לשאלות כך:

            " דיון ומסקנות

            אין ספק התובע עבד שנים ארוכות בחוץ בשמש וקיבל מנות מצטברות גבוהות ביותר של קרינת אולטרה סגול של השמש.

            אצל התובע התפתחו 3 סוגים שונים של גידולי עור ממאירים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>